ZAKRES TEMATYCZNY KONFERENCJI
1. BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA – ASPEKTY PRAWNE
- PODSTAWY PRAWA KRAJOWEGO I MIĘDZYNARODOWEGO W ZAKRESIE BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA
- STAN PRAWNY A PRAKTYKA – SZCZEGÓŁOWE PROCEDURY W ZAKRESIE BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCIOWEGO
- NIEUCZCIWE PRAKTYKI W HANDLU ŻYWNOŚCIĄ
2. BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA – AKTUALNE PROBLEMY I WYZWANIA PRZYSZŁOŚCI
- ŻYWNOŚĆ GENETYCZNIE MODYFIKOWANA
- PRODUKCJA ŻYWNOŚCI A OCHRONA ŚRODOWISKA I ROZWÓJ OBSZARÓW WIEJSKICH
- WYBORY KONSUMENCKIE I POSTAWY ŻYWIENIOWE
- ZABURZENIA I CHOROBY ZWIĄZANE Z ŻYWIENIEM
- ZMIANY KLIMATYCZNE A BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCIOWE
- EDUKACJA DLA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA – ASPEKTY METODOLOGICZE I PRAKTYKA
- WPŁYW POLITYKI I EKONOMII NA PRODUKCJĘ I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI
- WPŁYW MEDIÓW NA BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI I POSTAWY KONSUMENCKIE
3. PODMIOTY WYKONUJĄCE DZIAŁALNOŚĆ PRODUKCYJNĄ ORAZ NADZORCZĄ W OBSZARZE ŻYWIENIOWYM
- SYSTEMY WSPIERAJĄCE ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ I BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWIENIA
- KONTROLA ŻYWNOŚCI IMPORTOWANEJ
- INSTYTUCJE PAŃSTWOWE I PRYWATNE ORAZ FIRMY CERTYFIKUJĄCE A BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCIOWE
- ZNAKOWANIE I ETYKIETOWANIE PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH
- PRODUCENCI ŻYWNOŚCI – METODY, TECHNIKI, NOWOCZESNE TECHNOLOGIE I NARZĘDZIA W PRODUKCJI ŻYWNOŚCI