SZCZEGÓŁOWY PROGRAM KONFERENCJI (DOC, PDF)
Ramowy Plan II Międzynarodowej Konferencji Naukowej
Bezpieczeństwo zdrowotne - ujęcie interdyscyplinarne
"Bezpieczeństwo żywności i w żywieniu – szanse i zagrożenie"
24 marca 2015 (wtorek)
Od 15.00 Przyjazd, rejestracja i kwaterowanie gości konferencji
25 marca 2015 (środa)
7.00 – 10.00 Śniadanie
8.00 – 10.00 Rejestracja uczestników, sprawy organizacyjne SEKRETARIAT
10.00 – 10.30 Powitanie uczestników, wystąpienia okolicznościowe, rozpoczęcie obrad
Rektor Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa z siedzibą w Poznaniu – dr Andrzej ZDUNIAK
Dziekan Wydziału Nauk Społecznych w Giżycku – dr Helena MAREK
Przewodnicząca Komitetu Naukowego – prof. dr hab. Ewa MISTERSKA
Przewodnicząca Komitetu Organizacyjnego – dr Natalia FECHNER
10.30 – 12.00 PIERWSZA SESJA OBRAD PLENARNYCH
współprzewodniczą: prof. zw. dr hab. Jerzy T. MARCINKOWSKI, dr Helena MAREK, dr Kinga MRUCZYK
12.00 – 12.30 Przerwa na kawę
12.30 – 14.30 DRUGA SESJA OBRAD PLENARNYCH
współprzewodniczą: prof. dr hab. Ewa MISTERSKA, dr Irena SOROKOSZ, mgr Rafał SZPAKOWSKI 14.30 – 15.30 Przerwa na obiad
15.30 – 16.30 – „Spacer z historią Giżycka” – Dyrektor Centrum Promocji i Informacji Turystycznej, dr Robert KEMPA – Krótka historia zamku oraz most obrotowy, Kanał Giżycki, Wzgórze św. Brunona
17.00 – Giżycko nowym kurortem – prolog
20.00 – UROCZYSTA KOLACJA
26 marca 2015 (środa)
7.00 – 9.30 Śniadanie
8.00 – 9.30 Rejestracja uczestników, sprawy organizacyjne SEKRETARIAT
9.30 – 11.30 – Alternatywnie według wyboru uczestników:
OBRADY W SEKCJACH PROBLEMOWYCH:
Warsztaty: NAJCZĘSTSZE PRZYCZYNY CHORÓB I ZABURZEŃ W ORGANIZMIE CZŁOWIEKA ORAZ SPOSOBY ZAPOBIEGANIA IM. PREZENTACJA MIKROKINEZYTERAPII – METODY REHABILITACJI
Prowadzący: mgr Marek WALENDA
Po warsztacie istnieje możliwość skorzystania z zabiegu mikrokinezyterapii
Sekcja problemowa 1: PRODUKTY ŻYWNOŚCIOWE A BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA – SZANSE I ZAGROŻENIA
której przewodniczą: prof. zw. dr hab. inż. Małgorzata DAREWICZ, dr inż. Marek KARDAS, mgr inż. Monika PROTASIEWICZ
Sekcja problemowa 2: EDUKACJA DLA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA A WYBORY KONSUMENCKIE I POSTAWY ŻYWIENIOWE
której przewodniczą: dr Stanisław MIKOŁAJCZAK, dr Małgorzata MIZGIER, mgr Krzysztof SZAFRAŃSKI
Sekcja problemowa 3: BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA – ASPEKTY PRAWNE
której przewodniczą: dr Łukasz JASTRZĄB, lek. med. Łukasz PILARZ, mgr Artur BĄK
11.30 – 12.00 Przerwa na kawę
12.00 – 14.00 TRZECIA SESJA OBRAD PLENARNYCH
współprzewodniczą: prof. zw. dr hab. Stanisław WIETESKA, dr inż. Andrzej BOLEWSKI, mgr Karolina POBIEDZIŃSKA
14.00 – 15.00 Przerwa na obiad
15.30 – 18.00 – Alternatywnie według wyboru uczestników:
1) OBRADY W SEKCJACH PROBLEMOWYCH:
Sekcja problemowa 1: PRODUKTY ŻYWNOŚCIOWE A BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA – SZANSE I ZAGROŻENIA
której przewodniczą: prof. zw. dr hab. inż. Małgorzata DAREWICZ, dr inż. Marek KARDAS, mgr inż. Monika PROTASIEWICZ
Sekcja problemowa 2: EDUKACJA DLA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA A WYBORY KONSUMENCKIE I POSTAWY ŻYWIENIOWE
której przewodniczą: dr Stanisław MIKOŁAJCZAK, dr Małgorzata MIZGIER, mgr Krzysztof SZAFRAŃSKI
Sekcja problemowa 3: BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA – ASPEKTY PRAWNE
której przewodniczą: dr Łukasz JASTRZĄB, lek. med. Łukasz PILARZ, mgr Artur BĄK
2) SPACER PO GIŻYCKU – zwiedzanie Twierdzy Boyen – Dyrektor Centrum Promocji i Informacji Turystycznej, dr Robert KEMPA
20.00 – KOLACJA PRZY OGNISKU
27 marca 2015 (piątek)
7.00 – 10.00 Śniadanie
8.00 – 10.00 Rejestracja uczestników, sprawy organizacyjne SEKRETARIAT
10.00 – 13.00 CZWARTA SESJA OBRAD PLENARNYCH
współprzewodniczą: dr Natalia FECHNER, dr Lidia MAREK, dr Jakub KUFEL
13.00 – 13.00 Podsumowanie obrad i zaproszenie na kolejne
Rektor Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa z siedzibą w Poznaniu – dr Andrzej ZDUNIAK
Dziekan Wydziału Nauk Społecznych w Giżycku – dr Helena MAREK
Przewodnicząca Komitetu Organizacyjnego – dr Natalia FECHNER
13.30 – 14.30 Obiad
Od 15.00 Przyjazd, rejestracja i kwaterowanie gości konferencji
25 marca 2015 (środa)
7.00 – 10.00 Śniadanie
8.00 – 10.00 Rejestracja uczestników, sprawy organizacyjne SEKRETARIAT
10.00 – 10.30 Powitanie uczestników, wystąpienia okolicznościowe, rozpoczęcie obrad
Rektor Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa z siedzibą w Poznaniu – dr Andrzej ZDUNIAK
Dziekan Wydziału Nauk Społecznych w Giżycku – dr Helena MAREK
Przewodnicząca Komitetu Naukowego – prof. dr hab. Ewa MISTERSKA
Przewodnicząca Komitetu Organizacyjnego – dr Natalia FECHNER
10.30 – 12.00 PIERWSZA SESJA OBRAD PLENARNYCH
współprzewodniczą: prof. zw. dr hab. Jerzy T. MARCINKOWSKI, dr Helena MAREK, dr Kinga MRUCZYK
12.00 – 12.30 Przerwa na kawę
12.30 – 14.30 DRUGA SESJA OBRAD PLENARNYCH
współprzewodniczą: prof. dr hab. Ewa MISTERSKA, dr Irena SOROKOSZ, mgr Rafał SZPAKOWSKI 14.30 – 15.30 Przerwa na obiad
15.30 – 16.30 – „Spacer z historią Giżycka” – Dyrektor Centrum Promocji i Informacji Turystycznej, dr Robert KEMPA – Krótka historia zamku oraz most obrotowy, Kanał Giżycki, Wzgórze św. Brunona
17.00 – Giżycko nowym kurortem – prolog
20.00 – UROCZYSTA KOLACJA
26 marca 2015 (środa)
7.00 – 9.30 Śniadanie
8.00 – 9.30 Rejestracja uczestników, sprawy organizacyjne SEKRETARIAT
9.30 – 11.30 – Alternatywnie według wyboru uczestników:
OBRADY W SEKCJACH PROBLEMOWYCH:
Warsztaty: NAJCZĘSTSZE PRZYCZYNY CHORÓB I ZABURZEŃ W ORGANIZMIE CZŁOWIEKA ORAZ SPOSOBY ZAPOBIEGANIA IM. PREZENTACJA MIKROKINEZYTERAPII – METODY REHABILITACJI
Prowadzący: mgr Marek WALENDA
Po warsztacie istnieje możliwość skorzystania z zabiegu mikrokinezyterapii
Sekcja problemowa 1: PRODUKTY ŻYWNOŚCIOWE A BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA – SZANSE I ZAGROŻENIA
której przewodniczą: prof. zw. dr hab. inż. Małgorzata DAREWICZ, dr inż. Marek KARDAS, mgr inż. Monika PROTASIEWICZ
Sekcja problemowa 2: EDUKACJA DLA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA A WYBORY KONSUMENCKIE I POSTAWY ŻYWIENIOWE
której przewodniczą: dr Stanisław MIKOŁAJCZAK, dr Małgorzata MIZGIER, mgr Krzysztof SZAFRAŃSKI
Sekcja problemowa 3: BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA – ASPEKTY PRAWNE
której przewodniczą: dr Łukasz JASTRZĄB, lek. med. Łukasz PILARZ, mgr Artur BĄK
11.30 – 12.00 Przerwa na kawę
12.00 – 14.00 TRZECIA SESJA OBRAD PLENARNYCH
współprzewodniczą: prof. zw. dr hab. Stanisław WIETESKA, dr inż. Andrzej BOLEWSKI, mgr Karolina POBIEDZIŃSKA
14.00 – 15.00 Przerwa na obiad
15.30 – 18.00 – Alternatywnie według wyboru uczestników:
1) OBRADY W SEKCJACH PROBLEMOWYCH:
Sekcja problemowa 1: PRODUKTY ŻYWNOŚCIOWE A BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA – SZANSE I ZAGROŻENIA
której przewodniczą: prof. zw. dr hab. inż. Małgorzata DAREWICZ, dr inż. Marek KARDAS, mgr inż. Monika PROTASIEWICZ
Sekcja problemowa 2: EDUKACJA DLA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA A WYBORY KONSUMENCKIE I POSTAWY ŻYWIENIOWE
której przewodniczą: dr Stanisław MIKOŁAJCZAK, dr Małgorzata MIZGIER, mgr Krzysztof SZAFRAŃSKI
Sekcja problemowa 3: BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA – ASPEKTY PRAWNE
której przewodniczą: dr Łukasz JASTRZĄB, lek. med. Łukasz PILARZ, mgr Artur BĄK
2) SPACER PO GIŻYCKU – zwiedzanie Twierdzy Boyen – Dyrektor Centrum Promocji i Informacji Turystycznej, dr Robert KEMPA
20.00 – KOLACJA PRZY OGNISKU
27 marca 2015 (piątek)
7.00 – 10.00 Śniadanie
8.00 – 10.00 Rejestracja uczestników, sprawy organizacyjne SEKRETARIAT
10.00 – 13.00 CZWARTA SESJA OBRAD PLENARNYCH
współprzewodniczą: dr Natalia FECHNER, dr Lidia MAREK, dr Jakub KUFEL
13.00 – 13.00 Podsumowanie obrad i zaproszenie na kolejne
Rektor Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa z siedzibą w Poznaniu – dr Andrzej ZDUNIAK
Dziekan Wydziału Nauk Społecznych w Giżycku – dr Helena MAREK
Przewodnicząca Komitetu Organizacyjnego – dr Natalia FECHNER
13.30 – 14.30 Obiad