V Międzynarodowa Konferencja Naukowa BEZPIECZEŃSTWO ZDROWOTNE
FB & e-mail
  • STRONA GŁÓWNA
  • O KONFERENCJI
    • KOMITETY
    • PROBLEMATYKA
    • UCZESTNICTWO
    • TERMINARZ
    • WYMAGANIA REDAKCYJNE
    • ZAPROSZENIE
    • FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY
  • PROGRAM
  • REFERATY
  • ARCHIWUM
    • EDYCJA 2019 >
      • STRONA GŁÓWNA
      • O KONFERENCJI >
        • KOMITETY
        • PROBLEMATYKA
        • UCZESTNICTWO
        • TERMINARZ
        • WYMAGANIA REDAKCYJNE
        • ZAPROSZENIE
        • FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY
      • PROGRAM
      • REFERATY
      • KONTAKT
    • EDYCJA 2018 >
      • STRONA GŁÓWNA >
        • O KONFERENCJI
        • KOMITETY
        • PROBLEMATYKA
        • TERMINARZ
        • UCZESTNICTWO
        • WYMAGANIA REDAKCYJNE
        • ZAPROSZENIE
        • FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY
        • PROGRAM
        • REFERATY
    • EDYCJA 2017 >
      • O KONFERENCJI >
        • Komitety
        • Problematyka
        • UCZESTNICTWO
        • Terminarz
        • Wymagania redakcyjne
        • Zaproszenie
        • Formularz zgłoszeniowy
      • Program
      • Referaty
    • EDYCJA 2016 >
      • KOMITETY
      • UCZESTNICTWO >
        • TERMINARZ
        • WYMAGANIA REDAKCYJNE
        • ZAPROSZENIE
        • FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY
      • KOMITETY
      • PROBLEMATYKA >
        • REFERATY
        • PROGRAM
    • EDYCJA 2015 >
      • SPRAWOZDANIE
      • GALERIA
      • UCZESTNICTWO >
        • TERMINARZ
        • WYMAGANIA REDAKCYJNE
        • ZAPROSZENIE
        • FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY
      • KOMITETY
      • PROBLEMATYKA >
        • REFERATY
        • PROGRAM
    • EDYCJA 2014 >
      • English version >
        • REGISTRATION
        • Deadlines
        • Terms and conditions of publication
        • The committees
        • CONTACT
      • PROBLEMATYKA
      • REFERATY
      • PROGRAM
      • KOMITETY
      • PATRONATY
      • SPRAWOZDANIE
      • GALERIA
  • KONTAKT

SZCZEGÓŁOWY PROGRAM KONFERENCJI (DOC, PDF)

Obraz

Ramowy Plan II Międzynarodowej Konferencji Naukowej
Bezpieczeństwo zdrowotne - ujęcie interdyscyplinarne 
"Bezpieczeństwo żywności i w żywieniu – szanse i zagrożenie"

24 marca 2015 (wtorek)
Od 15.00 Przyjazd, rejestracja i kwaterowanie gości konferencji

25 marca 2015 (środa)
7.00 – 10.00 Śniadanie 
8.00 – 10.00 Rejestracja uczestników, sprawy organizacyjne SEKRETARIAT 
10.00 – 10.30 Powitanie uczestników, wystąpienia okolicznościowe, rozpoczęcie obrad
Rektor Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa z siedzibą w Poznaniu – dr Andrzej ZDUNIAK
Dziekan Wydziału Nauk Społecznych w Giżycku – dr Helena MAREK
Przewodnicząca Komitetu Naukowego – prof. dr hab. Ewa MISTERSKA
Przewodnicząca Komitetu Organizacyjnego – dr Natalia FECHNER
10.30 – 12.00 PIERWSZA SESJA OBRAD PLENARNYCH
współprzewodniczą: prof. zw. dr hab. Jerzy T. MARCINKOWSKI, dr Helena MAREK, dr Kinga MRUCZYK
12.00 – 12.30 Przerwa na kawę
12.30 – 14.30 DRUGA SESJA OBRAD PLENARNYCH
współprzewodniczą: prof. dr hab. Ewa MISTERSKA, dr Irena SOROKOSZ, mgr Rafał SZPAKOWSKI 14.30 – 15.30 Przerwa na obiad
15.30 – 16.30 – „Spacer z historią Giżycka” – Dyrektor Centrum Promocji i Informacji Turystycznej, dr Robert KEMPA – Krótka historia zamku oraz most obrotowy, Kanał Giżycki, Wzgórze św. Brunona
17.00 – Giżycko nowym kurortem – prolog
20.00 – UROCZYSTA KOLACJA 

26 marca 2015 (środa)
7.00 – 9.30 Śniadanie 
8.00 – 9.30 Rejestracja uczestników, sprawy organizacyjne SEKRETARIAT
9.30 – 11.30 – Alternatywnie według wyboru uczestników:
OBRADY W SEKCJACH PROBLEMOWYCH:
Warsztaty: NAJCZĘSTSZE PRZYCZYNY CHORÓB I ZABURZEŃ W ORGANIZMIE CZŁOWIEKA ORAZ SPOSOBY ZAPOBIEGANIA IM. PREZENTACJA MIKROKINEZYTERAPII – METODY REHABILITACJI
Prowadzący: mgr Marek WALENDA
Po warsztacie istnieje możliwość skorzystania z zabiegu mikrokinezyterapii
Sekcja problemowa 1: PRODUKTY ŻYWNOŚCIOWE A BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA  – SZANSE I ZAGROŻENIA
której przewodniczą: prof. zw. dr hab. inż. Małgorzata DAREWICZ, dr inż. Marek KARDAS, mgr inż. Monika PROTASIEWICZ
Sekcja problemowa 2: EDUKACJA DLA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA A WYBORY KONSUMENCKIE I POSTAWY ŻYWIENIOWE
której przewodniczą: dr Stanisław MIKOŁAJCZAK, dr Małgorzata MIZGIER, mgr Krzysztof SZAFRAŃSKI
Sekcja problemowa 3: BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA – ASPEKTY PRAWNE
której przewodniczą: dr Łukasz JASTRZĄB, lek. med. Łukasz PILARZ, mgr Artur BĄK
11.30 – 12.00 Przerwa na kawę
12.00 – 14.00 TRZECIA SESJA OBRAD PLENARNYCH
współprzewodniczą: prof. zw. dr hab. Stanisław WIETESKA, dr inż. Andrzej BOLEWSKI, mgr Karolina POBIEDZIŃSKA
14.00 – 15.00 Przerwa na obiad
15.30 – 18.00 – Alternatywnie według wyboru uczestników:
1) OBRADY W SEKCJACH PROBLEMOWYCH:
Sekcja problemowa 1: PRODUKTY ŻYWNOŚCIOWE A BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA  – SZANSE I ZAGROŻENIA
której przewodniczą: prof. zw. dr hab. inż. Małgorzata DAREWICZ, dr inż. Marek KARDAS, mgr inż. Monika PROTASIEWICZ
Sekcja problemowa 2: EDUKACJA DLA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA A WYBORY KONSUMENCKIE I POSTAWY ŻYWIENIOWE
której przewodniczą: dr Stanisław MIKOŁAJCZAK, dr Małgorzata MIZGIER, mgr Krzysztof SZAFRAŃSKI
Sekcja problemowa 3: BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA – ASPEKTY PRAWNE
której przewodniczą: dr Łukasz JASTRZĄB, lek. med. Łukasz PILARZ, mgr Artur BĄK
2) SPACER PO GIŻYCKU – zwiedzanie Twierdzy Boyen – Dyrektor Centrum Promocji  i Informacji Turystycznej, dr Robert KEMPA
20.00 – KOLACJA PRZY OGNISKU

27 marca 2015 (piątek)
7.00 – 10.00 Śniadanie 
8.00 – 10.00 Rejestracja uczestników, sprawy organizacyjne SEKRETARIAT
10.00 – 13.00 CZWARTA SESJA OBRAD PLENARNYCH
współprzewodniczą: dr Natalia FECHNER, dr Lidia MAREK, dr Jakub KUFEL
13.00 – 13.00 Podsumowanie obrad i zaproszenie na kolejne
Rektor Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa z siedzibą w Poznaniu – dr Andrzej ZDUNIAK
Dziekan Wydziału Nauk Społecznych w Giżycku – dr Helena MAREK
Przewodnicząca Komitetu Organizacyjnego – dr Natalia FECHNER
13.30 – 14.30 Obiad




Powered by Create your own unique website with customizable templates.